Column: Duurzaamheid: Wat moet ik ermee?

11-04-2019

De verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen zijn alweer drie weken geleden geweest; misschien ben je ook wel wezen stemmen, althans: dat hoop ik!

Je hebt vast wel meegekregen dat Forum voor Democratie en GroenLinks flink hebben gewonnen. Forum voor Democratie ging de verkiezingen in om 'de klimaatgekte te stoppen', terwijl GroenLinks juist de verkiezingen inging om 'klimaat op plaats 1 te zetten, voor het te laat is'. Misschien sta jij wel achter de lijn van Thierry Baudet, omdat je ziet dat het belachelijk veel zal gaan kosten voor jou. Misschien zeg jij wel net als Jesse Klaver: als wij niet voor het klimaat gaan staan, wie zal het dan straks moeten doen met al die klimaatverandering?

Ik begrijp beide eigenlijk wel; het kost een hoop, maar goed, als wij niet goed met de aarde omgaan...?

Ik denk dat het antwoord ergens in het midden ligt: duurzaamheid, zuinig omgaan met de aarde en milieu mag ook best wat kosten. Daar kan je volgens mij niet tegen zijn. Alleen hebben maatregelen tegen 'het klimaat' nut? Of kunnen we niets aan het klimaat veranderen? De wetenschappers en politici zijn er in elk geval nog niet helemaal uit.

Ondertussen wordt het onderwerp ook in de gemeenteraad van Hardinxveld-Giessendam besproken: hier zijn ze ook druk met bijvoorbeeld 'van het gas los', 'duurzaam energie opwekken' en energiebesparing. Namens de SGP mag ik in Hardinxveld-Giessendam hierover mede het woord voeren. Als jij hierover wat kwijt wil: stuur me gerust een berichtje via Twitter, Facebook, e-mail e.d. Ik hoor graag wat jullie vinden, want ook ik ben er nog niet helemaal uit... šŸ˜‰

Twitter   -   Facebook 

Deze column is op persoonlijke titel geschreven door Koen Schouten