Column: Week van het leven

05-12-2018

Week van het leven

Je zult het waarschijnlijk wel gelezen hebben aan het begin van de week. Siriz, de organisatie die vrouwen met een onbedoelde zwangerschap van advies voorziet, werd deze week door meerdere partijen zoals D66, GroenLinks en PvdA in de Tweede Kamer aangevallen. De organisatie werd partijdigheid verweten en zou handelen met een dubbele agenda. Een meerderheid van de tweede kamer is dan ook voor om de 1,5 miljoen euro subsidie in te trekken.

Een organisatie die onbedoeld zwangere vrouwen helpt zou toch meer steun moeten krijgen zou je zeggen. Diversiteit is zo'n beetje het paradepaartje geworden van dit huidige kabinet, echter lijkt het erop dat diversiteit in de abortushulpverlening ongewenst is. Er zijn namelijk meer dan genoeg organisaties die gesubsidieerd abortus aanprijzen als de ideale oplossing, deze boodschap is weinig neutraal zou je zeggen. Het laat maar weer eens zien dat tolerantie en diversiteit wordt geprezen als dat in het straatje past van de ''toleranten''. Maar o wee degene die daar anders over denkt, dan is tolerantie helaas ver te zoeken.

Zaterdag 8 december a.s. zal de mars voor het leven worden gehouden, wij hopen dat vele kinderen, jongeren en ouderen door aanwezigheid, de boodschap van beschermwaardigheid van het leven zal uitdragen. En daarbij iedereen steunen die zich daar hard voor maken, laten we ieder jaar op deze manier politiek Den Haag een spiegel voor houden en hopen dat ooit het roer om mag gaan.

Ben jij erbij?